Burhaniye'de renkli ve coşkulu geleneksel çocuk oyunları ödül töreni

Burhaniye'de gerçekleşen 10. Geleneksel Çocuk Oyunları etkinliği, dostlukların güçlendiği ve çocukların sosyal gelişimine katkı sağlayan bir atmosferde geçti.

859

Burhaniye'deki ilkokul ve ortaokullardan toplamda 23 okulun katılımıyla gerçekleşen 10. Geleneksel Çocuk Oyunları, 25 Nisan tarihinde başladı ve toplamda 47 müsabaka yapıldı. Oyunlar, Burhaniye Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. Ödül törenine, Burhaniye Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Erbalaban, Burhaniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Bora Zihni, Burhaniye İlçe Gençlik Spor Müdürü Aslan Alparslan ve Burhaniye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Bükent Akmeşe ile İzzettin Zengin katıldı. Dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyaları takdim edilerek tebrik edildi.

Renkli ve coşkulu bir atmosferde gerçekleşen etkinlikte, çocuklar arasında (yağ satarım, bal satarım, mendil kapmaca, kaleli yakan top oyunu) gibi geleneksel oyunlar oynandı. Bu oyunlar, çocukların eğlenceli vakit geçirmelerini sağlarken birbirleriyle dostluklarını da pekiştirdi. Düzenlenen etkinlik, çocukların sosyal ve sportif gelişimlerine katkı sağlamanın yanı sıra geleneksel oyunların da yaşatılmasına katkı sağladı.

2.Sınıflar Yağ Satarım, Bal Satarım oyunu sıralaması;

1- Mustafa Keskin İlkokulu

2- Cumhuriyet İlkokulu

3- Şarköy İlkokulu

4- Kızıklı İlkokulu

3.Sınıflar Mendil Kapmaca oyunu sıralaması;

1- Faruk Kızıklı İlkokulu

2- Şehit Yılmaz Kobak İlkokulu

3- 8 Eylül İlkokulu

4- Mustafa Keskin İlkokulu

4.Sınıflar Kaleli Yakan Top oyunu sıralaması;

1- Faruk Kızıklı İlkokulu

2- Mustafa Keskin İlkokulu

3- Şarköy İlkokulu

4- Cumhuriyet İlkokulu

5.Sınıflar Kaleli Yakan Top oyunu sıralaması;

1- Şehit Mustafa Serin Ortaokulu

2- Kızıklı Ortaokulu

3- Şehit Ahmet Çelik Ortaokulu

4- Özel Uğur Ortaokulu

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş