Bozcaada’daki su sorununa çözüm aranıyor

Bozcaada Belediyesi, adadaki tüm su hatlarının yenilenmesi ve herhangi bir arıza tespiti olmamasına rağmen adada yaşanan su sorununa çözüm aramak için harekete geçti. Birkaç gün sürecek sorun tespit çalışmalarının sonucunda sunulacak rapor doğrultusunda iyileştirmeler yapılacak.

724

Bozcaada Belediyesi, özellikle bayram tatilinin ilk gününden itibaren adada yaşanmaya başlayan su sorununun çözülmesi için konusunda yetkin ekipler ile çalışmaları hızlandırdı. Konu ile ilgili olarak Bozcaada Belediyesi sosyal medya hesaplarından yapılan bilgilendirme paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“Değerli Bozcaadalılar,

Herhangi bir patlak veya arıza olmamasına ve tüm su hatlarımızın yenilenmesine rağmen, yaşanan yoğunluklarda adada su sorunu yaşamaktayız. Bu konuyla ilgili olarak kısa süre önce Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (Buski), İller Bankası ve İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) yetkilileri birçok açıdan kontrollerde bulunmuşlardı. Üç günlük bayram tatilinin ilk gününden itibaren adamızdaki suyun yetmemesi üzerine İSKİ yetkilileriyle yeniden iletişime geçildi ve konuya hâkim bir ekip ana karada daha detaylı bir çalışma yürütmeye başladı. Birkaç gün sürecek tespit çalışması sonrasında yaşanan bu sorununun tam olarak neden kaynaklandığı ve ne yapılması gerektiğine dair sunulacak rapor sonrasında iyileştirmeler yapacağız. Bu süre zarfında su sıkıntısından ötürü mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızdan ve misafirlerimizden özür diler, konu üzerine titizlikle çalıştığımızın bilinmesini isteriz.”

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş