Bergen Nasıl Öldü? Bergen’in Annesi Nasıl Öldü? Acıların Kadını’nın Dramı

Bergen nasıl öldü? Bergen’in annesi nasıl öldü? sorularının cevapları bu makalede. Acıların kadını Bergen’in dram dolu hayatını okuyun.

21863

Bergen, Türk müziğinin unutulmaz seslerinden biriydi. Ancak hayatı acılarla doluydu. Önce yüzüne kezzap atıldı, sonra eski eşi tarafından öldürüldü. Peki, Bergen nasıl öldü? Bergen’in annesi nasıl öldü? Cinayet anında o da vardı mı? İşte, acıların kadını Bergen’in hayatı ve ölümü hakkında bilmeniz gerekenler.

Bergen Kimdir?

Bergen, asıl adı Belgin Sarılmışer olan ünlü şarkıcıdır. 15 Temmuz 1959’da Mersin’de doğdu. Altı yaşındayken anne ve babası boşandı. Annesi Sabahat Çakır ile Ankara’ya taşındı. İlkokulda mandolin çalıp şarkı söyledi. Ankara Devlet Konservatuvarı’na girdi, ancak maddi sıkıntılar nedeniyle okulu bıraktı. 1977’de bir gece kulübünde sahneye çıkarak şarkıcılığa başladı. Sahne adını Norveç’in Bergen şehrinden aldı.

Bergen’in Aşk Hayatı

Bergen, 1978’de Adana’da çalışırken Halis Serbest ile tanıştı ve bir yıl sonra evlendi. Ancak bu evlilik mutsuzluk getirdi. Halis Serbest, Bergen’i sürekli dövüyor, kıskançlık krizleri yaşıyordu. Bergen birçok kez eşinden kaçtı, ancak onu affetti.

Bergen’e Kezzaplı Saldırı

Ekim 1982’de İzmir’de çalışırken kocasının azmettirmesiyle yüzüne kezzap atıldı. Yüzünde ve vücudunda ciddi yanıklar oluştu. Birçok ameliyat geçirdi, ancak yüzünün eski haline dönmesi mümkün olmadı. Bu saldırının ardından eşinden boşandı.

Bergen’in Cinayeti, Bergen’in Annesi Nasıl Öldü?

14 Ağustos 1989’u 15 Ağustos’a bağlayan gece, Adana’nın Pozantı ilçesinde Halis Serbest tarafından kurşunlanarak öldürüldü. Silahlı saldırıda annesi Sabahat Çakır ise yaralandı. Bergen'in annesi Sabahat Çakır; 3 kurşun ile yaralandı, kurtuldu. Ölümüne dair kesin bir bilgi yok. Bergen doğduğu yer olan Mersin’deki Şehir Mezarlığı’na defnedildi. Cinayetten sonra yurtdışına kaçan katil Almanya‘da yakalanarak Türkiye’ye iade edildi ve 15 yıl hapse mahkum edildi.(Haber Merkezi)

Paylaş