Bayramiç'te Kadın Kooperatiflerine özel eğitim programı düzenlendi

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'nde, kadın kooperatiflerine yönelik düzenlenen eğitim programı, "Kaz Dağlarında Biyolojik Çeşitliliğin Korunması ve Orman Ekosistemlerinin Sürdürülebilir Yönetiminin Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında gerçekleştirildi.

1063

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi, kooperatifçilik alanında önemli bir adım atarak, bölgedeki kadın kooperatiflerine yönelik kapsamlı bir eğitim programı düzenledi. Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan'ın açıklamasına göre, bu eğitim, Bakanlık ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından yürütülen "Kaz Dağlarında Biyolojik Çeşitliliğin Korunması ve Orman Ekosistemlerinin Sürdürülebilir Yönetiminin Güçlendirilmesi Projesi" çerçevesinde gerçekleştirildi. Proje, Çanakkale ve Balıkesir'in Edremit İlçesi sınırlarında, kooperatiflerin güçlendirilmesi ve sürdürülebilirliklerinin artırılmasını hedefliyor. Eğitimde, kooperatif yönetimi, finansal okuryazarlık ve iş planı geliştirme gibi temel konular ele alınarak, katılımcılara uzun vadeli başarı ve sürdürülebilirlik için gerekli bilgi ve beceriler kazandıracak.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan; “Bakanlığımız ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü-FAO tarafından, İlimiz ve Balıkesir İli Edremit İlçesi sınırları içerisinde yürütülen "Kaz Dağlarında Biyolojik Çeşitliliğin Korunması ve Orman Ekosistemlerinin Sürdürülebilir Yönetiminin Güçlendirilmesi Projesi’ne istinaden Bayramiç İlçemizde proje kapsamındaki ilçelerimizde bulunan kooperatifler ile mevcut ya da kurulması planlanan kadın kooperatif temsilcilerine yönelik kooperatifçilik temel eğitimi düzenlendi” ifadelerine yer verdi.

Haberin resimleri için tıklayınız

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş