Bayram, Avşa Adası'nda üzüm hasadı etkinliğine katıldı

Marmara Adalar Belediyesi’nin düzenlediği "Başka Bir Avşa Ada Karası Üzüm Hasadı ve Etkinlikleri" kapsamında, Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, CHP İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Şahan ve Belediye Başkan Yardımcısı Av. Cengiz Han Ceylan ile birlikte etkinliklere katıldı.

622

Marmara Adalar Belediyesi, 13-14-15 Eylül 2024 tarihlerinde Avşa Adası'nda düzenlediği "Başka Bir Avşa Ada Karası Üzüm Hasadı ve Etkinlikleri" ile geleneksel bağcılık kültürünü canlandırmayı ve turizm sezonunu uzatmayı hedefliyor. Yerli üzüm çeşitleri ve eski bağların geri kazanımı üzerine kurulan etkinlik, bölge halkı ve turizm sektöründe olumlu etkiler yaratması planlıyor.

Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, etkinliğe CHP İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Şahan ve Belediye Başkan Yardımcısı Av. Cengiz Han Ceylan ile katılım sağladı. Bayram, etkinlikle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Marmara Adalar Belediyesi tarafından düzenlenen bu anlamlı etkinliğe katılmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Davetleri ve misafirperverlikleri için Marmara Adalar Belediye Başkanı Aydın Dinçer'e teşekkür ederim. Bu tür etkinlikler, hem geleneksel bağcılığı yaşatmak hem de bölge turizmine katkı sağlamak adına büyük önem taşıyor," dedi.

Bölgesel dönüşüm ve turizm sezonunu uzatma amacı

Etkinlikte konuşan Marmara Adalar Belediye Başkanı Aydın Dinçer, Ada Karası üzümü hasadı ile birlikte Avşa Adası ve çevresindeki turizm sezonunu uzatmayı ve Marmara Takım Adaları'nı cazip bir destinasyon haline getirmeyi hedeflediklerini belirtti. Dinçer, "Eylül ayı, Marmara Takım Adaları’nın en güzel dönemlerinden biri. Misafirlerimiz otel rezervasyonlarıyla adaya büyük ilgi gösteriyor. ‘Bir Başka Avşa’ deneyimi ile turizm sezonunu uzatıyor ve geleneksel bağcılık kültürümüze katkı sağlıyoruz,” ifadelerini kullandı.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş