Başkan Atılgan "19 Mayıs bir devrimin ayak sesleridir"

Bayramiç Belediye Başkanı Hasan Cem Atılgan, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 105’inci yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

478

Bayramiç Belediye Başkanı Hasan Cem Atılgan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıp tarihi bir zafere imza attığı 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı. Bayramiç, İstiklal mücadelesinin başlangıcı olan 19 Mayıs’ın tarihi önemine yer verdi.

Atılgan “Atatürk ve silah arkadaşları muhteşem bir kurtuluş destanına imzalarını attı”

Atılgan, mesajında “1’inci Dünya Savaşı’nın ardından halk tükenmiş, asker yorgundu. Diğer devletler Türk topraklarını kendi aralarında bölüşüyor, Anadolu’da halka zulmediliyordu. Böyle bir dönemde elini taşın altına koyan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, muhteşem bir kurtuluş destanına imzalarını attı. Halkın kendisine olan inancı ve güveni büyük bir güce dönüştüren Atatürk, halk egemenliğini esas kıldı. Samsun’da atılan o ilk adım ve ardındaki o büyük mücadele, siyasi bir zafere dönüştü. 19 Mayıs 1919, bir yolculuktan öte bir devrimin ayak sesleridir. Bugün, geleceğe inançla ve cesaretle bakıyorsak, o dönemde büyük bir cesaret örneği gösteren atalarımız sayesindedir. Bu düşünceler ışığında tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor; Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için mücadele eden tüm kahramanlarımızı saygı, sevgi ve rahmetle anıyorum” dedi.

(ATİLLA AKIN)
Paylaş