2024 PMYO Taban Puanları Belli Oldu! TYT mi AYT mi? Başvuru Tarihi Ne Zaman?

2024 yılında PMYO taban puanları kaç? Polislik için TYT mi AYT mi gerekiyor? PMYO başvuru tarihi ne zaman? Bu yazıda tüm bu soruların cevabını bulabilirsiniz.

1082

Polislik Meslek Yüksekokulları (PMYO), lise mezunları arasından polis adayı öğrenci alan dört yıllık eğitim kurumlarıdır. PMYO'ya girmek, polis olma hayalini gerçekleştirmenin ilk adımıdır. 2024 yılında PMYO'ya başvurmak isteyen adaylar, taban puan ve başvuru tarihi gibi önemli bilgilere hakim olmalıdır. Bu yazıda, 2024 PMYO taban puanları, polislik için TYT mi AYT mi sorusu ve PMYO başvuru tarihi hakkında en güncel bilgilere yer verilecektir.

PMYO Taban Puanları 2024:

2024 yılı için PMYO taban puanları, ÖSYM tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)'nın Temel Yeterlilik Testi (TYT) puan türüne göre belirlenmiştir. PMYO'ya girebilmek için adayların TYT'den en az 250 ham puan alması gerekmektedir. Bu puan, en az 45 net yapmaya denk gelmektedir.

Polislik için TYT mi AYT mi?

Polislik için yalnızca TYT puanı geçerlidir. AYT puanı, PMYO yerleştirmelerinde kullanılmamaktadır. Adayların PMYO'ya girebilmeleri için TYT'den en az 250 ham puan almaları ve mülakat gibi diğer seçme aşamalarında da başarılı olmaları gerekmektedir.

PMYO Başvuru Tarihi 2024:

2024 PMYO başvuruları henüz açıklanmadı. Adaylar, ÖSYM'nin ailem.osym.gov.tr adresinden PMYO başvuru işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.

PMYO Başvuru Şartları

a-) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

b-)Lise ve dengi okul mezunu olmak.

c-)ÖSYM Başkanlığı tarafından o yıl içinde yapılan Üniversite Giriş Sınavında; belirlenen puan türünden ya da türlerinden ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak. (TYT puanı, belirlenen puan değişkenlik göstermektedir.)

d-)25 yaşından küçük olmak.

e-)Boy ölçüsü, beden kitle indeksi ile sağlık yönünden Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak (Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır.) (Polis Okullarına alınacak erkek ve bayan öğrencilerin 18.00-27.00 aralığında Beden Kitle İndeksi olacaktır.)

f-) Eğitim-öğretim yılının başlangıç tarihi itibarıyla bir siyasî partiye veya siyasî parti kollarına üye bulunmamak.

h-) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.

ı-) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak.

(GÖKHAN ÖZKURNAZ)
Paylaş