2024 Öğretmen Seminerleri Ne Zaman Başlayacak? İşte Detaylar…

2024 Haziran dönemi öğretmen seminerleri ne zaman başlayacak? Öğretmenlerin bu yılki mesleki çalışma programı detayları belli oldu. İşte, 2024 öğretmen seminerleri tarihleri, saatleri ve diğer ayrıntılar.

820

2023-2024 eğitim öğretim yılı 14 Haziran Cuma günü karne dağıtımıyla sona erdi. Bu yıl, Kurban Bayramı 16 Haziran Pazar günü başlayarak öğretmenler için bazı düzenlemeler yapıldı. 20-21 Haziran ve 24-28 Haziran haftası, öğretmenler için mesleki çalışma dönemi olarak belirlendi. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin bu dönemi bulundukları illerde ya da tercih ettikleri herhangi bir ilde yapabilmelerine olanak tanıdı.

Öğretmen Seminerleri Tarihleri ve Süresi

2023-2024 eğitim öğretim yılı, 14 Haziran Cuma günü karne dağıtımı ile sona erdi. Kurban Bayramı'nın 16 Haziran Pazar başlamasıyla birlikte, öğretmen seminerleri 20-21 Haziran ve 24-28 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Toplamda 7 gün sürecek olan bu mesleki çalışma dönemi, öğretmenlerin bayram tatilinden sonra rahatça katılım göstermelerine olanak tanıyor.

Öğretmen Seminerleri Saatleri

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan seminer saatleri ile ilgili resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, çalışmaların 09.00 - 13.00 saatleri arasında yapılması bekleniyor. Öğretmenler bu saat aralığında seminerlere katılarak yeni müfredatla ilgili incelemelerde bulunacaklar.

Seminerlere Katılım Yerleri

Öğretmenler, haziran dönemi mesleki çalışmalara isterlerse görev yaptıkları illerde, isterlerse tercih edecekleri herhangi bir ilde katılabilecekler. Seminer yerleri için "veri.meb.gov.tr" adresinden başvuruda bulunmaları yeterli olacak. Seminer yerleri meb.gov.tr adresinden Bakanlıkça duyurulacak.

2024 Mesleki Çalışma Programının İçeriği

Bu yılki mesleki çalışma programı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin incelenmesine ayrıldı. Programın ilk 3 gününde tüm öğretmenler, "Programın Ortak Metni" bölümünü inceleyecek. Diğer 3 gün ise alanında program değişikliği olan öğretmenler, kendi alanlarına ilişkin yeni programı zümre olarak tetkik edecekler. Alanında program değişikliği olmayan öğretmenler ise okul türüne özel hazırlanmış program doğrultusunda mesleki çalışmalarını yürütecekler. Programın son gününde ise kurul (komisyon) çalışmaları yapılacak.

İnceleme Raporları ve Hedefler

Bayram sonrası idari tatil olması nedeniyle program, 5 günde uygulanacak. İki gün ortak metnin incelemesi, iki gün programı değişen öğretmenlerin zümre şeklinde program incelemesi, bir gün de kurul komisyon çalışmaları yapılacak. Öğretmenler, inceleme raporlarını "veri.meb.gov.tr" üzerinden yükleyerek Bakanlığa ulaştıracaklar. Bu inceleme görevi neticesinde öğretmenlerin program farkındalığının artırılması ve öğretmen eğitimlerine ön hazırlık yapmaları amaçlanıyor.

(GÖKHAN ÖZKURNAZ)
Paylaş